10 tipp az esküvői meghívók kiválasztásához

Sokan kifejezetten az esküvő hangulatához, a majd ott uralkodó színekhez, hangulathoz választják a meghívót, de természetesen a klasszikus megoldások is nagyon sok hívet tudhatnak magukénak. Az esküvői meghívó választék minden korábbinál szélesebb, így abban mindenki találhat kedvére való stílust. Lássuk, mire érdemes odafigyelni a választás során!

  1. A kevesebb néha tényleg több

Ha az ízléses megoldásokról van szó, akkor általában elmondható, hogy a kevesebb néha tényleg több. Tökéletesen igaz ez akkor is, ha esküvői meghívó választásról van szó. Csipke rátétek, tüll, masni, mindenféle extrával ellátott darabok bőségesen megtalálhatóak napjaink kínálatában, de a tapasztalatok szerint sokan kifejezetten a hagyományos megoldásokat keresik.

  1. 1-2 hónappal az esemény előtt

A nagy nap előtt 1-2 hónappal már biztosan meg van a helyszín és az időpont, tehát nincs más hátra, mint az esküvői meghívó mihamarabbi elkészítése. Erre már csak azért is célszerű figyelni, hogy a leendő vendégek előre tudjanak tervezni.

  1. Klasszikus, a biztos megoldás

Akadnak olyan esküvői meghívó fajták, amelyekkel az eskuvoimeghivok.hu szerint biztosan nem lőhetünk mellé. A klasszikus dekorációs elemekkel rendelkező, de mégsem túldíszített, klasszikus darabok remek választásnak bizonyulnak. Ha nincsen konkrét elképzelésünk, de abban biztosak vagyunk, hogy a merész, kirívó darabokról tartózkodnánk, akkor a klasszikus, hagyományos meghívók között érdemes nézelődni.

  1. Nem mindegy a méret

Ha vannak olyan vendégek, akiknek nem megoldható a személyes átadás, akkor kénytelenek leszünk postai úton elküldeni ezeket a meghívókat. Ilyenkor érdemes a méretre figyelni, vagy kifejezetten olyan darabokat választani, amelyekhez megfelelő boríték is jár.

  1. Fontos a betűméret

Nem csak az esküvői meghívó stílusára érdemes kiemelt hangsúlyt helyezni, hanem az arra elhelyezett tartalmakra is. Ugyan tény, hogy a leginkább lényeges információkat mindenképpen el kell helyezni rajta, de a betűméret korántsem mindegy. Ha túl kicsik azok, úgy annak az olvashatóság láthatja kárát.

  1. Információk csak módjával

Természetesen fontos, hogy a helyszínek, időpontok mind megtalálhatóak legyenek a meghívón, de nem biztos, hogy félórás lebontásban érdemes a programot itt ismertetni. Törekedjünk arra, hogy a valóban lényeges információkat helyezzük a meghívóra, természetesen a megfelelő formában, stílusban.

  1. Fényképpel ellátott esküvői meghívó

A klasszikus meghívókon túl minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek a fényképpel ellátott fajták. Ezek rendkívül személyesek, és a meghívottak azonnal úgy érezhetik, hogy egy bensőséges családi alkalomra lettek invitálva.

  1. Vicces esküvői meghívó? Miért ne?

A vicces esküvői meghívók nagyon divatosan mostanság. Rövidek, lényegre törőek, humorosak, és nem csak a fiatalok számára ajánlottak. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy például a hőlégballon jegyre hajazó, retro hangulatú meghívók mellett inkább a fiatalok teszik le szívesen a voksot.

  1. A vintage romantikája

Virágok, kis madárkák, színes rajzok és romantika minden mennyiségben- igen, ez a vintage, amely nem csak az öltözködés vagy a lakberendezés terén hódít, hanem az esküvői meghívók területén is.

  1. Komplett szettek

Az esküvői meghívók piacán kifejezetten praktikus választásnak bizonyulnak azok a komplett szettek, amelyek nem csak a meghívót tartalmazzák, hanem azonos stílusban vacsorakártyát, ültető kártyát, esküvői menüt és ülésrendet is.

Mikor kell kiküldeni az esküvői meghívókat?

A meghívókat érdemes már az esküvő előtt két hónappal kiküldeni a násznépnek, méghozzá úgy hogy a meghívó mellé egy másik kártyát is csatolunk, amelyen kikérdezzük a vendégeket. Egy esküvői meghívóra gyakran csak az esküvő dátumát, helyszínét, az ifjú pár nevét, valamint egy rövid idézetet vagy verset írnak rá. Pedig az esküvői meghívó ennél több is lehet.

A második kártyát olyan kérdéseket tegyünk fel, amelyek segítenek az esküvő szervezésénél. Pl. kérdezzük meg a vendéget, milyen ételek szeret, hiszen ha valaki vegetáriánus, biztos, hogy nem fog a csirkepörköltnek örülni. Azokra is érdemes gondolni, aki pl. valamilyen betegség vagy fogyókúra miatt diétázik, vagy ha többen nem esznek húst.

Vegyük figyelembe a vendégek lakhelyét is, hányan jönnek vidékről, hány személy jön a fővárosból, így ha szállást szeretnénk biztosítani a vendégeknek, ezt is könnyebb lesz kiválasztani a helyszínt. Ha több vendég érkezik más városból érdemes egy kis térképet is csatolni a meghívó mellé az esküvő pontos helyszínéről, így a vendégek könnyen odatalálnak.

Érdemes megtudakolni ki az, aki gyermekkel érkezik az esküvőre, hiszen ha sok gyerek lesz, nekik érdemes külön elfoglaltságot szervezni. A kártyán azt is fel lehet tüntetni, hogy a meghívott személy hoz –e magával valakit az esküvőre, így pontosan lehet követni a vendégek számát, és nincs olyan kellemetlen szituáció, hogy valaki elhozza a barátnőjét, de neki nincs megterítve.

Ha ez kész van, már csak egy válasz borítékot kell tenni a meghívó mellé, amelyet felbélyegzünk és megcímzünk, hogy a vendég vissza is tudja postázni a kártyát a kitöltés után.

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.