5 hazai szálláshely, ahol a nyaralásodat eltöltheted idén

A koronavírus járvány még javában tart, és egyelőre nem is látjuk a végét. Már annak is örülhetünk, hogy kiszabadultunk a karanténból, hát még, hogy a nyaralásnak sem kell elmaradnia. Ám a leghelyesebben akkor járunk el, ha biztonságunk érdekében hazai úticélt választunk nyári pihenésünk helyszínéül.

Ez a legcélszerűbb döntés a járvány elleni védekezés szempontjából, különösen, hogy míg hazánkban eddig sikeresen laposan tartottuk a járványgörbét, addig nem csak a távoli, hanem a szomszédos országokban is emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

De minek is mennénk külföldre, mikor idehaza is remek üdülőhelyek várnak!

 

Club Tihany Hotel & Bungalók

Festői környezetben, a Tihanyi-félsziget csúcsán vár rád ez a közvetlen vízparti elhelyezkedésű szálloda, ahol egyaránt foglalhatsz szállást szállodai szobában, vagy az ősfás parkban lévő bungalók egyikében, ha több privát szférára és a természet közelségére vágysz. A gyönyörű parkban számtalan élmény vár rád: hagyományos és alternatív wellness kezelések, sportolási lehetőségek, kulturális és gyermek programok. A part mentén 500 méter hosszú strandon lehet fürödni, napozni, de árnyékos helyek is biztosítottak annak, aki hűvösbe akar húzódni egy forró napon. Nagyobbaknak nagy vízi csúszda bővíti az élménykínálatot, a kicsiket sekély, melegített vizes gyerekpancsoló várja. Kihagyhatatlan kirándulócélpontok a környéken a Bencés Apátság, a Kogart Galéria, a Levendula Ház, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, és a Babamúzeum.

Kavics Spa Klub&Hotel

Nyugodt, csendes, természetközeli helyre vágysz kikapcsolódásképpen, elérhető áron, ami nincs messzire Budapesttől sem? Akkor irány Velence, ahol nádfedeles házak között bújik meg egy gyönyörű szálloda, a Kavics Spa Klub&Hotel. A Velencei-tó kellemes séta távolságnyira van, csupán 900 méterre. A szállodában ügyelnek a biztonságra a járvány idején, ezért az étterem és a beltéri uszoda részleg zárva tart. Sportolási lehetőségek, szállóvendégeknek díjmentesen látogatható squash, tenisz- és focipálya, wellness és szaunázás a járvány idején is várja az ide látogatókat.

Petrény Borpanzió

Ha a pihenést összekötnéd a jó levegővel és a borozgatással, akkor válaszd az egerszalóki Petrény Borpanziót.  Járványügyi szempontból is biztonságban érezhetjük magunkat, a panzióban ugyanis ózonos eljárással fertőtlenítik a szobákat. Ráadásul az apartman szobák saját kertkapcsolattal és terasszal rendelkeznek, ahol nem kell más vendégekkel érintkeznünk. A panzió alatt bújik meg a borospince és a borozó, ahol borkóstolók várják az érdeklődőket. A Petrény Borpanziót aligha ajánlhatnánk melegebb szavakkal, mint amit a honlapjukon olvashatunk: „panziónk a békés borszeretők mennyországa”.

Rosinante Fogadó

A Rosinante Fogadó egy gasztro-szálloda a Dunakanyarban, vagy ahogy alapítóik nevezik, egy „családias, stílusos tündérdoboz a Szentendrei-szigeten”. Sőt, a hely olyannyira családias, hogy az ígéretek szerint oda belépve úgy érezhetjük, mintha otthon vagy a nagyinál lennénk. Ez olyannyira igaz, hogy még kutyussal is mehetünk. A gasztro programok mellett gazdag szabadidős kínálat vár ránk a Szentendrei-szigeten: ökotúra, kalandos kincskeresés, lovas kalandozás, kertmozi, túrázás a Dunakanyarban, Skanzen-látogatás, és csomagajánlatként az egyéjszakás szállás mellé a leányfalui Thermál-fürdőbe is kapunk belépőjegyet.

Barack Thermal Resort

Dél-Alföldön keresel ideális nyaralóhelyet? A tiszakécskei gyógyhely minősítésű Barack Thermal Resort tíz medencével, kényeztető wellness szolgáltatásokkal, csúszdaparkkal, és négyféle szállástípussal várja az idelátogatókat. Megszállhatunk a 4-csillagos hotelben, a skandináv stílusú, saját medencés prémium apartmanban, a Thermal apartmanban vagy a Thermal kempingben. Ha kisvárosi környezetben szeretnél pihenni, esetleg gyógyulni, fürdeni a medencében vagy a Tiszában, nyugalomra vágysz vagy éppen színes programokra, akkor a Barack Thermal Resortot érdemes felkeresned. Ebbe a helybe biztosan beleszeretsz, mert ahogy a honlapon is olvashatod, ennek a helynek lelke van.

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.