Joghurtos almás sütemény recept
2 dl olvasztott főzőmargarin
2 dl méz
2 dl enyhén összehabart tojás
1 teáskanál vanília
4 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 dl joghurt
4 dl apró kockákra vágott alma.
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat.
Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175° C-os sütőben süssük 45 percig.
Krém: 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál fahéjpor, 1 dl barna cukor, 2 evőkanál olvasztott vaj.
Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.