10 tipp az esküvői meghívók kiválasztásához

Sokan kifejezetten az esküvő hangulatához, a majd ott uralkodó színekhez, hangulathoz választják a meghívót, de természetesen a klasszikus megoldások is nagyon sok hívet tudhatnak magukénak. Az esküvői meghívó választék minden korábbinál szélesebb, így abban mindenki találhat kedvére való stílust. Lássuk, mire érdemes odafigyelni a választás során!

  1. A kevesebb néha tényleg több

Ha az ízléses megoldásokról van szó, akkor általában elmondható, hogy a kevesebb néha tényleg több. Tökéletesen igaz ez akkor is, ha esküvői meghívó választásról van szó. Csipke rátétek, tüll, masni, mindenféle extrával ellátott darabok bőségesen megtalálhatóak napjaink kínálatában, de a tapasztalatok szerint sokan kifejezetten a hagyományos megoldásokat keresik.

  1. 1-2 hónappal az esemény előtt

A nagy nap előtt 1-2 hónappal már biztosan meg van a helyszín és az időpont, tehát nincs más hátra, mint az esküvői meghívó mihamarabbi elkészítése. Erre már csak azért is célszerű figyelni, hogy a leendő vendégek előre tudjanak tervezni.

  1. Klasszikus, a biztos megoldás

Akadnak olyan esküvői meghívó fajták, amelyekkel az eskuvoimeghivok.hu szerint biztosan nem lőhetünk mellé. A klasszikus dekorációs elemekkel rendelkező, de mégsem túldíszített, klasszikus darabok remek választásnak bizonyulnak. Ha nincsen konkrét elképzelésünk, de abban biztosak vagyunk, hogy a merész, kirívó darabokról tartózkodnánk, akkor a klasszikus, hagyományos meghívók között érdemes nézelődni.

  1. Nem mindegy a méret

Ha vannak olyan vendégek, akiknek nem megoldható a személyes átadás, akkor kénytelenek leszünk postai úton elküldeni ezeket a meghívókat. Ilyenkor érdemes a méretre figyelni, vagy kifejezetten olyan darabokat választani, amelyekhez megfelelő boríték is jár.

  1. Fontos a betűméret

Nem csak az esküvői meghívó stílusára érdemes kiemelt hangsúlyt helyezni, hanem az arra elhelyezett tartalmakra is. Ugyan tény, hogy a leginkább lényeges információkat mindenképpen el kell helyezni rajta, de a betűméret korántsem mindegy. Ha túl kicsik azok, úgy annak az olvashatóság láthatja kárát.

  1. Információk csak módjával

Természetesen fontos, hogy a helyszínek, időpontok mind megtalálhatóak legyenek a meghívón, de nem biztos, hogy félórás lebontásban érdemes a programot itt ismertetni. Törekedjünk arra, hogy a valóban lényeges információkat helyezzük a meghívóra, természetesen a megfelelő formában, stílusban.

  1. Fényképpel ellátott esküvői meghívó

A klasszikus meghívókon túl minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek a fényképpel ellátott fajták. Ezek rendkívül személyesek, és a meghívottak azonnal úgy érezhetik, hogy egy bensőséges családi alkalomra lettek invitálva.

  1. Vicces esküvői meghívó? Miért ne?

A vicces esküvői meghívók nagyon divatosan mostanság. Rövidek, lényegre törőek, humorosak, és nem csak a fiatalok számára ajánlottak. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy például a hőlégballon jegyre hajazó, retro hangulatú meghívók mellett inkább a fiatalok teszik le szívesen a voksot.

  1. A vintage romantikája

Virágok, kis madárkák, színes rajzok és romantika minden mennyiségben- igen, ez a vintage, amely nem csak az öltözködés vagy a lakberendezés terén hódít, hanem az esküvői meghívók területén is.

  1. Komplett szettek

Az esküvői meghívók piacán kifejezetten praktikus választásnak bizonyulnak azok a komplett szettek, amelyek nem csak a meghívót tartalmazzák, hanem azonos stílusban vacsorakártyát, ültető kártyát, esküvői menüt és ülésrendet is.

Mikor kell kiküldeni az esküvői meghívókat?

A meghívókat érdemes már az esküvő előtt két hónappal kiküldeni a násznépnek, méghozzá úgy hogy a meghívó mellé egy másik kártyát is csatolunk, amelyen kikérdezzük a vendégeket. Egy esküvői meghívóra gyakran csak az esküvő dátumát, helyszínét, az ifjú pár nevét, valamint egy rövid idézetet vagy verset írnak rá. Pedig az esküvői meghívó ennél több is lehet.

A második kártyát olyan kérdéseket tegyünk fel, amelyek segítenek az esküvő szervezésénél. Pl. kérdezzük meg a vendéget, milyen ételek szeret, hiszen ha valaki vegetáriánus, biztos, hogy nem fog a csirkepörköltnek örülni. Azokra is érdemes gondolni, aki pl. valamilyen betegség vagy fogyókúra miatt diétázik, vagy ha többen nem esznek húst.

Vegyük figyelembe a vendégek lakhelyét is, hányan jönnek vidékről, hány személy jön a fővárosból, így ha szállást szeretnénk biztosítani a vendégeknek, ezt is könnyebb lesz kiválasztani a helyszínt. Ha több vendég érkezik más városból érdemes egy kis térképet is csatolni a meghívó mellé az esküvő pontos helyszínéről, így a vendégek könnyen odatalálnak.

Érdemes megtudakolni ki az, aki gyermekkel érkezik az esküvőre, hiszen ha sok gyerek lesz, nekik érdemes külön elfoglaltságot szervezni. A kártyán azt is fel lehet tüntetni, hogy a meghívott személy hoz –e magával valakit az esküvőre, így pontosan lehet követni a vendégek számát, és nincs olyan kellemetlen szituáció, hogy valaki elhozza a barátnőjét, de neki nincs megterítve.

Ha ez kész van, már csak egy válasz borítékot kell tenni a meghívó mellé, amelyet felbélyegzünk és megcímzünk, hogy a vendég vissza is tudja postázni a kártyát a kitöltés után.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.