Mindenki szeret bögrés sütiket sütni, mert villámgyorsan elkészülnek, és nem kell mérlegen méricskélni a hozzávalókat. Mutatunk neked 5 finom tavaszváró sütireceptet mandulával, sárgabarackkal, tejszínnel, naranccsal, csokoládépudinggal, és áfonyával. Neked csak választanod kell, melyik finomságot készíted el.
Egy finom süti remek választás reggelire vagy uzsonnára egy pohár tejjel, kakaóval, vagy akár egy csésze tea vagy kávé mellé. A következő sütik éppen ilyenek, próbáld ki, amelyik megtetszik!
1.Mandulás sütemény
Ezt a finom süteményt a felső, mandulás rétege teszi különlegessé.
Hozzávalók:
egy bögre liszt
fél bögre zsíros tejföl
fél bögre cukor
4 tojás
egy csomag sütőpor
a felső réteghez:
fél bögre puha vaj
fél bögre cukor
3 evőkanál tejszín
fél bögre szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojásokat alaposan keverd ki a cukorral és a tejföllel. Add hozzá az összekevert lisztet és a sütőport kanalanként. A simára kevert tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 175 fokon 20 percig előmelegített sütőben. Míg a tésztaalap sül, olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a tejszínt és a cukrot, hagyd felforrni, majd keverd bele a mandulaszeleteket is. A tésztaalapra kend fel a mandulás masszát, és tedd vissza a sütőbe még kb. 10-15 percig, míg színt kap a teteje.
2.Kajszibarackos sütemény
Nem baj, ha nincs barackszezon, mert ez a recept zamatos sárgabarack-befőttből készül.
Hozzávalók:
fél bögre puha vaj
fél bögre cukor
egy bögre liszt
2 tojás
egy csomag sütőpor
negyed bögre tej
egy nagy konzerv sárgabarack befőtt
porcukor
Elkészítése:
A puha vajat keverd habosra a cukorral, és add hozzá a tojásokat is. A sütőporral összekevert lisztet add a masszához, majd a tejet is dolgozd bele. A tésztamasszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. A lecsöpögtetett barackokkal rakd ki a tészta tetejét a vágott felükkel lefelé. A sütit kb. 180 fokon süsd 35-40 percig. Porcukorral meghintve tálald.
3.Tejszínes-joghurtos-narancsos süti
Krémes tejszín és pikáns narancslé remek párosa egyesül ebben a szuper receptben.
Hozzávalók:
egy bögre liszt
egy harmad bögre narancslé
egy harmad bögre napraforgóolaj
háromnegyed bögre cukor
4 tojás
egy csomag sütőpor
a krémhez:
egy doboz (500 ml) cukrászhab
fél bögre krémes görög joghurt
cukor
Elkészítése:
A cukrot és a tojást keverd ki alaposan fehéredésig. Keverés közben öntsd hozzá az olajat és a narancslevet is. A sütőporral összekevert lisztet apránként keverd a tojáshoz. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon süsd 20-25 percig. A cukrászhabot verd fel habbá, keverd bele a joghurtot, és ha szükséges, adj hozzá cukrot. Simítsd a süti tetejére, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.
4.Csokipudingos süti
Csokoládépuding és tejszínhab. Kell ennél több ajánlás egy süteményhez?
Hozzávalók:
fél bögre puha vaj
fél bögre cukor
kb.fél bögre tej
egy bögre liszt
2 tojás
egy csomag sütőpor
egy csomag csokoládé pudingpor + tej
tejszínhab
Elkészítése:
A vajat a cukorral és tojással keverd habosra. Add hozzá a lisztet, sütőport, aztán apránként kb. fél bögre tejet is. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 180 fokon süsd 20-25 percig. A pudingport keverd ki a szükséges mennyiségű tejjel, és a kész sütit a pudinggal megkenve, tejszínhabbal kínáld.
5.Erdei gyümölcsös piskótatekercs
Nem kell nyárig várnod az erdei gyümölcsökre, mert ez a piskótatekercs fagyasztott gyümölcsökkel készül.
Hozzávalók:
fél bögre liszt
fél bögre cukor
egy csomag sütőpor
5 tojás
a krémhez:
egy bögre fagyasztott,vegyes erdei gyümölcs
egy doboz (500 ml) cukrászhab
Elkészítése:
A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a tojássárgájákat verd fehéredésig a cukorral. A sárgákat keverd össze a liszttel és sütőporral, majd a fehérjehabot óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Sütőlapra tegyél sütőpapírt, arra simítsad a tésztamasszát, és kb. 180 fokon süsd 10-15 percig előmelegített sütőben. Konyharuhára borítsad ki a forró tésztalapot, és csavard fel, hagyd így addig, míg ki nem hűl. Ezután készítsd el a tejszínhabot, és keverd bele a felengedett és lecsöpögtetett gyümölcsöket. A piskótát töltsd meg a gyümölcsös habbal, csavard fel újra, és tedd hűtőbe. Minimum pár óra pihentetés után szeld fel.
Jó étvágyat!
A folytatásban: Mennyei kakaós sütemény hétvégére, amit csak össze kell keverni