Őszi burgonyasaláta recept sütőtökkel
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya
40 dkg sütőtök (tisztán mérve)
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej)
2 db savanykás, aromás alma
1 nagy fej lilahagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál só
1mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép pirosbarnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágom és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után a megmosott, kicsumázott, és apró kockákra aprított héjas almával együtt a mártásba keverem. Jól lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt még egyszer átkeverem a burgonyasalátát és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.
Elkészítési ideje: kb. 80 perc.