Bögrés sütemény recept kólával
Hozzávalók:
4 közepes tojás
Fél bögre porcukor
20 dkg margarin
Fél bögre kakaópor
Fél bögre coca-cola
1 cs. sütőpor
1 bögre liszt
A krém hozzávalói:
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
15 dkg margarin
Fél bögre kókuszreszelék
Zselatin
Díszítéshez
1 cs. csokoládés pudingpor
3 bögre coca-cola
Fél bögre cukor
Zselatin
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét két nagyobb tálba, majd a sárgáját keverd ki habosra a porcukorral.
A margarint melegítsd fel szobahőmérsékletűre, add hozzá a kakaóport, a kólát, és a sütőporral elvegyített lisztet. Keverd össze, majd szépen óvatosan forgasd bele a keményre felvert fehérjehabot is.
Az így kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele, és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.
A krémhez a vaníliás pudingport készítsd el a leírás alapján, ízesítsd a porcukorral, majd a margarint keverd ki a kókuszreszelékkel, végül a két krémet keverd össze, ez lesz a krém a süteménybe. Ha biztosra akarsz menni egy kevés zselatint is keverj a krémbe.
A piskótatészta, ha kihűlt vágd ketté és kend meg a vaníliás krémmel, ha nem lett túl vastag a tészta elég, ha a tetejére kened a krémet.
Végül a felső krémhez a csokoládés pudingport főzd meg a kólával, és a cukorral, zselatinnal majd hagyd kihűlni. Végül ezt is kend rá a tészta tetejére, és tedd be a hűtőbe dermedni.
Ha megszilárdult a két krém, egy meleg vízbe mártott késsel szeleteld fel a süteményt.