Hajbeültetés nőknek: néhány alapvető információ, mielőtt belevágna

Ha a kopaszodásról van szó, akkor elsősorban a férfiak jutnak eszünkbe, pedig számos nő is küzd ezzel a problémával. Nők esetében még kellemetlenebb a ritkuló haj, hiszen a dús hajkorona a szépség egyik szimbóluma, és ha ezt elveszítik, azzal együtt gyakran az önbizalmuk, az önbecsülésük is odavész. Sokan egyedül érzik magukat ezzel a problémával, pedig háromból egy nő küzd a hajritkulással, és majdnem minden nő megtapasztalja élete során a hajhullást.


A hajvesztés nőknél és a női kopaszodás

A hajhullás ugyanis - egy bizonyos mértékig - normálisnak tekinthető. Nagyjából napi 100 hajszál elvesztése még nem jelent problémát, és nem kell miatta orvoshoz vagy hajgyógyászhoz fordulnunk. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok hajszálunk hullik ki, vagy a hajunk, jellemzően a fejtetőn ritkulni kezdett, esetleg kopasz folt vagy foltok alakultak ki, akkor minél előbb keressünk fel egy orvost vagy egy hajgyógyászt. Hiszen minél előbb kezeljük  a problémát, annál több hajszálunkat őrizhetjük meg.

A nők kopaszodása másként zajlik, mint a férfiaké. Férfiaknál először a hajvonal kezd visszahúzódni, majd a fejtető kopaszodik, és végül kialakul a jellegzetes patkó alakú hajforma. A női hajhullás a férfiakéval szemben nem eredményez teljes kopaszságot a fejtetőn, és más mintázatot is mutat. Hölgyek esetében a fejen nagyjából egyenletesen ritkul a haj, és a kopaszodás nem a forgó területén, hanem a fejtető közepén vagy a választéknál indul el. Leginkább ez a diffúz kopaszodás jellemző, melynek mértékét a Ludwig-skála határozza meg. Kialakulhat a hajvesztés jellegzetes formája, a női mintakopaszság is, ami az androgenetikus alopécia következménye, (angolul Female Pattern Baldness). Az alábbi képen láthatjuk a női kopaszodás folyamatát:


 A hajhullás okai nőknél

Míg a férfiaknál 90%-ban az androgén alopécia okozza a kopaszodást, addig a nők esetében ennél jóval bonyolultabb a helyzet. Az ő hajritkulásukat számos probléma okozhatja, és sokkal nehezebben megfogható, mint a férfi típusú kopaszodás.

Nőknél ezért a hajbeültetés előtt mindenképp szükséges egy alapos kivizsgálás, amely során akár a kiváltó ok is feltárható.
Hölgyek esetében is megeshet, hogy az öröklődés és az öregedés mellett a férfiakhoz hasonlóan szintén a hormonok okolhatóak a hajhullásért. Ez a menopauza környékén fordul elő leggyakrabban, mikor a testükben jelenlévő tesztoszteron szintje megemelkedik. A terhesség vagy a gyermekszülés is kiválthatja a hajhullást, de sokszor a túl gyakori fodrászati kezelések, hajfestések is felelősek lehetnek, főleg ha a kozmetikumok nem megfelelő minőségűek. Ugyanakkor számos ok állhat még a háttérben, például fizikai vagy lelki stressz, elégtelen táplálkozás, pajzsmirigy-alulműködés, autoimmun betegség vagy vérnyomásprobléma is. Tehát mielőtt bármilyen kopaszodást megakadályozó készítményhez vagy eszközhöz nyúlnunk, , mindenképpen szükséges egy alapos kivizsgálás. Ha ugyanis nem orvosoljuk az alapproblémát, a hajvesztés sem fog megszűnni.

A hajbeültetés menete

A különböző hajhullás elleni készítmények és eszközök hatékonysága sajnos  gyakran megkérdőjelezhető. Számos weboldal kínál olcsó megoldásokat a hajvesztésre, pl. különböző samponokat, olajokat, krémeket vagy fejbőrmasszírozó eszközöket. Azonban ezek az esetek többségében nem hoznak látható eredményeket, és nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Sok esetben sajnos az is előfordulhat, hogy ezek a készítmények  pont az ellenkező hatást váltják ki, és tovább fokozzák a hajhullást. és.. Ma az egyetlen biztos módszer a hajvesztés megállítására, sőt visszafordítására, a hajbeültetés.

A hajbeültetésnél a páciens saját hajszálait használjuk fel az átültetésre. Ezeket a tarkó tájékán található  donorterületről ültetjük át a hajhiányos területre. A hajbeültetés során a donorterületet rövidre kell vágnunk, hogy ki tudjuk nyerni onnan az átültetésre kerülő hajszálcsoportokat. Ez azonban nem jelent problémát a hosszú hajú pácienseknél, hiszen a levágott terület feletti hosszú hajszálakat egyszerűen csak rá kell simítani a rövidre nyírt területre. Így senki nem fogja észrevenni, hogy a tarkón rövidek a hajszálak. Bár a beavatkozást végző orvos dolga nehezebb, de az is megoldható, hogy a hosszú hajat a beültetés területén, tehát a hajhiányos területen nem vágjuk le.

HIMG Hajklinika - a hajbeültetés szakértője

A HIMG klinikán több hajbeültetési módszer közül is választhat. A hosszú hajnak megvan az az előnye, hogy szinte minden esetben elegendő a kedvezőbb árú F. U. E. módszer alkalmazása, hiszen a hajkorona teljesen eltakarja majd a beavatkozás után maradt hegeket. Viszont a díjnyertes S. H. E. módszernek megvan az az előnye, hogy semmilyen látható nyomot nem fog hagyni maga után a fejtetőn. Természetesen Ön dönti el, melyik beavatkozást választja, amelyet azután tapasztalt hajspecialistáink a legjobb tudásuk szerint végeznek el.
A HIMG klinika orvosai kiemelt figyelmet fordítanak a természetes, nőies hajvonal és stílus kialakítására is, valamint a megfelelő hajbeültetési sűrűségre.  A  hajvonalat minden esetben Önnel egyeztetve rajzoljuk be, így tökéletesen elégedett lehet a végeredménnyel.
Minőségi hajbeültetést szeretne? Válassza a a HIMG Klinikát, a hajbeültetés specialistáját!

Támogatott tartalom [x]

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.