Az epres túrótorta egy villámgyors desszert, amelyet még sütni sem kell, így akár hétköznap is el tudod készíteni a családnak.
A torta aljára készíts egy finom keksz alapot, vagyis darált kekszet keverj össze olvasztott vajjal, majd amikor már formázható masszát kapsz, béleld ki vele a tortaforma alját, és jó alaposan nyomkod le. Így nem kell piskótát sütnöd, hiszen a keksz alap is percek alatt elkészül.
Epres túrótorta recept, sütés nélkül
Hozzávalók:
500 g tehéntúró
120 g vaj/margarin
150 g cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl tej
4 tojássárgája
1 cs. zselatin
1 cs. gyümölcs-zselépor
300 g eper
Elkészítés:
A zselatint a langyos tejben old fel. A túrót keverd ki 100 g vajjal/margarinnal, a tojás sárgákkal, a vaníliás cukorral és a cukorral együtt.
Végül keverd bele a zselatinos tejet. A masszát vajjal kikent tortaformába öntsd bele, a keksz alapra és egy kanállal simítsd el szép egyenletesre.
Ha megszilárdult, a tetejét rakd ki eperszemekkel. Az előírás szerint elkészített gyümölcszselével vond be a torta tetejét. Legalább 1 órára tedd be hűtőszekrénybe, fogyasztás előtt.