5 kirándulóhely, ahová a nyári szünetben érdemes ellátogatni a családdal

 Hamarosan kicsengetnek, és remélhetőleg a jó idő is megérkezik végre a nyárral. A vakációval pedig eljön a pihenés és kikapcsolódás ideje. Érdemes minél több időt tölteni a szabadban, aktívan tölteni a szabadságot, és feltöltődni a hosszú bezártság időszaka után. Szerencsére hazánkban sok olyan kirándulóhely van, ahová ellátogathatunk.

nyári utazás gyerekekkel

Ne töltsd a nyarat a négy fal között, örülj annak, hogy végre kiszabadulhatsz a családdal. És nem is kell messzire menned, hiszen Magyarországon rengeteg csodás kirándulóhely van. Íme, 5 szuper úti cél, ahová érdemes a családdal kimenni!

 

Gemenc és a Gemenci-erdő

 

Gemenc és a Gemenci-erdő környéke tartalmas időtöltést kínál mindenki számára. Számtalan módon gyönyörködhetünk itt a természet szépségében, túrázhatunk gyalogosan a tanösvényeken át, de bebarangolhatjuk a vidéket kisvasúttal, kerékpárral, hajóval, csónakkal vagy akár kenuval is. A gemenci erdei vasút az egyetlen hazai ártéri vasút. Vadmegfigyelőben is van lehetőség az itt élő gazdag állatvilág megfigyelésére, de érdemes megnézni az arborétumot és a méhészeti gyűjteményt is, a tanösvényeket bebarangolni, és megtekinteni Magyarország legnagyobb fáját, a Pörbölyi Titánt. Gemenc olyan bőséges kincses tárházat rejt, amit lehetetlenség egy nap alatt megtekinteni, ezért érdemesebb egy legalább 2-3 napos kirándulást szervezni ide. Természetesen a közelben több szálláslehetőség is adott.

 

Sümegi-vár

 

Ha vonz a középkori hangulat, akkor a Sümegi-vár a neked való látnivaló. A Sümegi-vár hazánk egyik legszebb, szinte teljesen épen maradt középkori vára. Már a látványa is impozáns, ahogy megpillantjuk a hegy tetején, ahová épült. Nem csak egy eseménytelen várséta vár, ha ide látogattok, hiszen a környéken rengeteg látnivaló és program kínálkozik: lovagi tornák, állandó kiállítások, valamint várcsárda és lovagterem - természetesen középkori lakomákkal. A 21.század kényelme sem hiányzik a környékről, a vár szomszédságában ugyanis wellness hotel várja a pihenésre vágyókat.

 

Ipolytarnóc

 

Aki nem éri be egy középkori időutazással, és még korábbra akar visszamenni a múltba, mondjuk az őskorig, annak Ipolytarnóc az ideális kirándulóhely. Itt található a világ harmadik leggazdagabb lábnyom-őrző lelőhelye. Izgalmas geológiai tanösvényen ismerhetjük meg egy vulkáni katasztrófa által betemetett világ emlékeit: megkövesedett trópusi fákat, egzotikus növényeket, ősfenyőket, cápafogakat, őslények lábnyomait. Előtte nézzük meg otthon a kicsikkel a Jurassic-parkot, és még jobban felkorbácsolhatjuk bennük a kíváncsiságot egy több millió évvel ezelőtt létező világra. A 150 méter hosszú lombsétány 8-10 méter magasságban, egy keskeny függőhídról mutatja be az erdei élővilágot.

 

Dobogókő

 

A Dunakanyar felett húzódó hatalmas sziklákkal teletűzdelt Dobogókő remek útvonalakkal és mesés panorámájú kilátóhelyeivel várja a túrázni vágyókat. A terepen annak nehezebb és könnyebb túraútvonalak, így a család apraja-nagyja megtalálhatja itt az úticélját. Három körsétát tehetünk itt, a legnehezebb a Thirring-körút, amely csak nagyobb gyerekekkel ajánlott. A fél óra alatt bejárható Rezső-körutat babakocsival is bevállalhatjuk, a jutalom a végén a Rezső-kilátó szuper panorámája. Az egyórás Zsivány-körút szintén könnyű sétát ígér gyerekeknek is, a cél itt a Zsivány-szikla, mely a Pilis-hegy páratlan panorámájával ajándékoz meg. A korgó gyomrú, fáradt túrázókat turistaház és éttermek is várják.

 

Szigetköz-kalandpark

 

A Szigetköz-kalandpark közel három hektáron fekszik a Mosoni-Duna partján. Az ügyességi játékokkal, kalandpályákkal teletűzdelt park felejthetetlen élményt nyújt az aktív kikapcsolódásra vágyó családoknak. A különböző nehézségi szintű pályák lehetővé teszik, hogy kisebbek és nagyobbak egyaránt biztonságosan próbára tehessék az ügyességüket. Ezen a vadregényes tájon kipróbálhatod, hogyan érezhette magát Tarzan és Jane a dzsungelban, de nem csak a fák ágai között várnak programok, hanem érdekes kézműves foglalkozások is a talajszinten. Itt biztosan feltöltődtök a szürke városi létből kiszakadva.

 

Kalandra, azaz kirándulásra fel!

A cikk folytatásában: 3 csendes magyar falu ahová érdemes ellátogatni

 

 

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.