Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést....

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal...

Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén, a Camponában.

A torokfájás egy gyakori panasz, amelyet számos dolog okozhat, mint például a megfázás, az influenza, vagy egyéb légúti fertőzések. Szerencsére, sok esetben a torokfájás otthoni praktikákkal is...

Ha most úgy érzed, hogy a téli hónapok elszippantották az energiádat és kedvedet, ne aggódj, nem vagy egyedül. Sokakat érint a téli depresszió, ami egy komoly kihívást jelenthet az érzelmi jóllétünk...

Így fogyj le nyárra lépésről lépésre

Amilyen gyorsan eljön a tavasz az életünkbe a téli hónapok után, a nyár is szinte már a küszöbön várakozik, és hamarosan beköszönt. De jaj, vagyok én olyan formában, hogy jól mutassak a bikiniben? – kérdezed magadtól. Bármennyi plusz kiló is van rajtad, az a fontos, hogy te jól érezd magad a bőrödben. De ha fogyni szeretnél, adunk pár jó tippet!

nyári diétás saláta

A fogyáshoz választhatsz számtalan fogyókúra közül, melyeket a neten találsz. Vagy dönthetsz amellett, hogy néhány életmódbeli változtatással szabadulsz meg a plusz kilóktól a tartós hatás érdekében. A következő tippeket betartva, nyárra lépésről-lépésre lehetnek karcsúbbak a vonalaid.

 

Íme, karcsúsító tippjeink!

 

1.Térj át a háromszori étkezésről az ötszöri étkezésre

 

De lehet ez hatszori is, ahogy neked tetszik. Minél többször eszel ugyanis a nap folyamán, annál inkább aktívan tartod az anyagcserédet, mely így folyamatosan dolgozik. Természetesen nem ötszöri nagy adag evésről van szó, hanem 3 normál étkezésről és köztük 2 egészséges snack-ről, azaz nassolnivalóról. Azaz egy egészséges, könnyű, normál adag reggeliről, ebédről, vacsoráról, és egy-egy nasiról a kettő között. Ez talán még soknak is hangzik, és azt gondolod, inkább éhezni kellene a sikeres fogyáshoz. Valójában az éhezés csak felgyorsítja a zsírraktározást, mert a szervezeted vészjelnek veszi a kalóriamegvonást. A többszöri étkezés viszont felpörgeti az anyagcserét.

 

2.Tedd a hangsúlyt a zöldségekre

 

Igyekezz minél több friss zöldséget fogyasztani, akkor is, ha húsevő vagy. Csempéssz zöldséget a szendvicsedbe, a reggelidbe, az ebéd és a vacsora mellé válassz változatos zöldségköreteket, és egyél nasiként salátákat. Kombináld őket sok fehérjével, fehér hússal, tojással, mert a fehérje is segíti a zsírégetést, és fokozza a jóllakottságot. Étkezz többször egy nap, ahogy javasoltuk, de ügyelj arra, hogy okosan válogasd össze az egészséges hozzávalókat. Nem mindegy, hogy ebédre egy csirkemellet eszel salátával és édesburgonyával vagy barnarizzsel, vagy egy zsíros szelet vörös húst, sült burgonyával. Állati zsiradék helyett mindig növényi olajokat használj főzéshez.

 zöldségek

3.Igyál minden nap 8-10 pohár vizet

 

Ne félj, nem fog béka nőni a hasadban, inkább kisebb lesz a pocakod. És végtére is ez lenne a cél, nem igaz? Aki hozzászokott a cukros, szénsavas üdítőkhöz, annak először nagy szenvedés lesz sima vizet inni egész nap, de hidd el, hogy kis idő múlva érezni fogod, hogy a szervezeted sokkal hálásabb ezért az egyszerű nedűért, mint azokért az édes hizlalókért. Mert abban sajnos nagyon jók a cukros üdítők, hogy felszedjél jó pár kilót a segítségükkel. A legtisztább folyadékpótló a víz a test számára, és nem csak arra jó, hogy étkezés előtt egy pohárral felhörpintve fokozza a teltségérzést, hanem arra is, hogy felgyorsítsa az anyagcsere működését, és segítse a zsírégetést.

 

4.Cseréld le a 3 fehér „barátot”

 

A legtöbb ember mindennapi étkezéseinek legfőbb három barátja a fehér liszt, a finomított cukor és a rizs. Sajnos hiába lakatnak jól, nem a legjobb barátok, mert nagyon hizlalnak is. Pedig annyi egészséges alternatíva van már helyettük. A fehér lisztből készült kenyeret és tésztákat cseréld le teljes kiőrlésű pékárura és tésztafélékre, a fehér rizst más gabonaköretre, árpára, barna rizsre vagy quinoára. A fehér cukor helyett válassz természetes és nem hizlaló steviát, eritritet, nyírfacukrot, juharszirupot, rizsszirupot. Ezeknek a cseréknek meglesz a látványos hatása!

 

5.Iktass be egy kis testmozgást

 

Minél nagyobb túlsúly van rajtunk, annál kevésbé esik jól az intenzív testmozgás. Ezért érdemes sétával kezdeni. Hatásos, de mégis könnyű, és a jó levegőn is lehetsz közben. Később sem kell egyórás, kemény testedzésbe belevetned magad. Kimutatták, hogy a napi többszöri, rövid, de intenzív testmozgás több kalóriát éget el, mint egyetlen hosszabb edzés. Keress a neten 5-10 perces videós zsírégető edzéseket, ezzel egészítheted ki a sétákat. Az eredmény biztosan nem marad el.

 

A sorban az utolsó lépés, de valójában az első, amit meg kell tenned, egy jó nagy adag elszántság gyűjtése. Ha ez megvan, akkor a nyarat már biztosan karcsúbban fogod kezdeni.

A cikk folytatásában:Így készíts ízletes limonádékat nyáron

 

 

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.